Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recuperarea după sărbători, o provocare. Sfaturile fostei gimnaste Larisa Iordache

Crăciunul și Revelionul au trecut și este momentul în care începem să ne gândim la refacerea organismului după excesele alimentare. O echipă Euronews a obținut sfaturile prețioase ale fostei gimnastei Larisa Iordache.

Au trecut sărbătorile și cei care au exagerat cu mâncarea trec acum la faza de pierdere a caloriilor. Ca să ne revenim repede trebuie să consumăm fructe, legume, multe lichide și să facem mișcare. Aceasta poate consta în plimbări, alergare, fie să înotăm sau să mergem la sală.

Medaliată olimpică și mondială, Larisa Iordache este acum antrenoare de gimnastică. Ne-a povestit ce a făcut de sărbători și a explicat apoi cât de simplu putem face mișcare chiar acasă.

Larisa Iordache: Am petrecut sărbătorile în familie, cu prietenii foarte apropiați. A fost o perioadă de relaxare, odihnă, am făcut ce am vrut, am avut timp pentru mine și m-am bucurat de zilele libere. Avem acum nevoie, după o perioadă încărcată, de mișcare, plimbări, alergare în parc, urmează vara și trebuie să facem și exerciții la sală. Este foarte important și detox-ul, corpul are nevoie după mâncarea grea. Organele au nevoie să respire. Cine nu are acces la sală poate face mișcare în casă, cu propria greutate corporală sau în parc la soare, vitamina D.

În primele zile ale acestui an, sălile de fitness sunt extrem de solicitate. Oamenii fac exerciții de întreținere, vor să înceapă anul într-o formă cât mai bună. Secretul este ritmul: nu încercați să slăbiți pe repede înainte, poate fi periculos.

Cristian Ganea, instructor fitness: Sfatul meu este ca oamenii să vină să facă sport la sală, dar să aibă grijă cu mâncarea și să nu încerce slăbirea rapidă. Dacă nu sală, să iasă în parc, să alerge pe stradă, să meargă mult. I-aș sfătui să-și ia antrenor personal, pentru că se pot evita accidentari astfel. În ultima perioadă, după Crăciun și Revelion a venit foarte multă lume la sală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE