Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recordul mondial la cubul Rubik, doborât. Max Park a găsit rezolvarea în 3,13 secunde

Campionul american Max Park a stabilit un nou record mondial, după ce a rezolvat cubul Rubik 3x3x3 în doar 3,13 secunde. Tânărul de 21 de ani, care este un ambasador oficial al cubului Rubik, a doborât recordul anterior stabilit de chinezul Yusheng Du în anul 2018, relatează The Guardian.

Fanii rezolvărilor cubului Rubik în mare viteză au izbucnit în aplauze după ce Mark Park a găsit soluția în doar 3,13 secunde. Americanul care este campion național la cubul rubik a doborât recordul de 3,47 secunde, stabilit de chinezul Yusheng Du în anul 2018.

Max Park urmează să intre în Cartea Recordurilor, cu ocazia paradei Pride organizate în Long Beach, California.

"Atmosfera a fost electrizantă. Toată lumea știa că a doborât recordul și cred că aproape toți erau în stare de șoc.

Lumea cubingului a fost de-a dreptul entuziasmată. Toată lumea aștepta cu adevărat să vadă cine va doborî acest record. Când Max a reușit, toți s-a bucurat foarte mult pentru el”, a afirmat tatăl lui Park, Schwan Park, pentru Guinness Book.

Schwan Park a catalogat recordul 3x3x3 drept ”crema cremelor” când vine vorba despre titlurile pentru cubul Rubik. Max Park mai are în palmares alte performanțe, precum recordurile mondiale de rezolvare unică și de rezolvare medie pentru cubul 4x4x4, cubul 5x5x5, cubul 6x6x6 și cubul 7x7x7.

Max Park a apărut într-un documentar Netflix

Max Park a devenit celebru, după ce a apărut alături de campionul Feliks Zemdegs în documentarul ”The Speed Cubers” difuzat de Netflix în anul 2020.

”O mulțime de fani ai lui Max, care au văzut documentarul Netflix, toți ne-au contactat și s-au bucurat foarte mult pentru el", a spus tatăl tânărului.

La vârsta de doi ani, Max Park a fost diagnosticat cu autism, motiv pentru care părinții săi au căutat modalități pentru a-i dezvolta abilitățile. După ce au descoperit cubul Rubik, și-au dat seama că puzzle-ul ar putea fi de ajutor.

Părinții săi au început să înțeleagă beneficiile folosirii cubului ca un fel de terapie și au folosit competițiile ca o modalitate de a-l învăța să deprindă unele gesturi, cum ar fi să arate cu degetul, să stea la coadă și să aștepte să-i vină rândul.

Ghidat de motto-ul său "nu gândi, doar rezolvă", Park a devenit campion mondial la cubul Rubik la vârsta de 15 ani. A urmat o serie de alte titluri, iar acum este ambasador oficial al cubului Rubik.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE