Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omul bun la toate. Un student american este cel mai rapid din lume la rezolvat cubul Rubik, dar și un violonist desăvârșit

Un student american este cel mai rapid din lume la rezolvat cubul Rubik. În același timp, este și un violonist desăvârșit. Cum a reușit să facă performanță în două domenii care, la prima vedere, nu au nici o legătură? Tânărul spune că vioara l-a ajutat să își perfecționeze abilitățile în rezolvarea algoritmilor, cu ochii închiși.

La 21 de ani, Chapel este un fenomen. Este capabil să-și amintească și să aplice mii de algoritmi pentru a rezolva un cub Rubik și să interpreteze din memorie una dintre sonatele pentru vioară ale lui Johann Sebastian Bach.

La 14 ani, Chapel a rezolvat primul său cub Rubik

Chapel: „Repetiția, împărțirea lucrurilor în cele mai mici elemente fundamentale ale lor, toate aceste lucruri pe care le folosim pentru a ne îmbunătăți la un instrument le-am adus în lumea cuburilor. A fost, cu siguranță, un ajutor enorm pentru progresul meu.”

La 14 ani, a rezolvat primul său cub Rubik. După cinci luni, reușea performanța să îl termine în 22 de secunde. A câștigat de două ori titlul de campion mondial. Acum, tânărul poate să rezolve un cub legat la ochi în 17 secunde, dacă luăm în considerare și timpul necesar pentru a-l analiza.

Tânărul petrece ore întregi pe zi ca să își perfecționeze abilități, face inclusiv exerciții pentru degete, care să îl ajute să prevină durerile care pot apărea de la atâtea mișcări rapide.

Chapel: „Este grozav să știi că nimeni altcineva nu poate face ce fac eu, dar în același timp, sunt realist și mă întreb: „Cât de mult contează, de fapt?”. Nu îmi vor plăti facturile când voi îmbătrâni.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE