Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recensământ: s-a prelungit perioada de autorecenzare, până pe 27 mai

Perioada de autorecenzare pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor a fost prelungită până pe 27 mai 2022, datorită interesului foarte mare acordat completării chestionarelor, a transmis Institutul Național de Statistică.

Cei care nu au apucat până acum să completeze chestionarul on-line mai au la dispoziție două săptămâni. Autorecenzarea se poate face acasă sau într-unul dintre punctele de autorecenzare, cu ajutorul asistenților. Etapa dedicată interviurilor față în față cu recenzorii a fost reprogramată pentru perioada 31 mai - 17 iulie.

Un alt criteriu pentru prelungirea perioadei de completare a chestionarelor on-line o reprezintă și diminuarea costurilor cu 7 - 10 lei pentru fiecare chestionar, a menționat INS.

„Am propus preşedintelui Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, domnului ministru Lucian Bode, o propunere de hotărâre. Dânsul a fost de acord cu această propunere de hotărâre şi într-un timp record, uitaţi că se poate în administraţia publică ca în decurs de două ore să avem această hotărâre din partea unui colectiv foarte larg, întrucât în CCRP sunt foarte mulţi membri din foarte multe instituţii. Şi în aceste condiţii avem hotărârea care reglementează noul calendar şi prelungim perioada de autorecenzare în online cu cele două modalităţi până în data de 27 mai 2022, urmând ca în perioada 31 mai - 17 iulie 2022 să intrăm în teren numai acolo unde nu avem date culese", a declarat, astăzi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, într-o conferința de presă.

Până la 12 mai 2022, au fost colectate peste 8,4 milioane de chestionare, iar gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, faţă de ţinta iniţială de 35%, conform datelor prezentate de preşedintele INS. Tudorel Andrei a menţionat că România se află peste cota de autorecenzare din unele ţări din Estul Europei, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE