Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recensământ 2022: Duminică este ultima zi de recenzare. Aproximativ 90% dintre români sunt recenzați, până în prezent

Este ultima zi de recenzare. Termenul limită a fost prelungit de două ori. În întreaga țară au fost deschise peste 700 de centre în care oamenii pot merge și duminică.

Ultimele date ne arată că aproximativ 90% dintre români sunt recenzați, însă cei care refuză riscă, în continuare, o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei.

Județul Botoșani a fost primul care a raportat că 100% din populație este recenzată, urmat de Vrancea și Bistrița-Năsăud, însă ultimele pe listă sunt județele cele mai mari. În Timiș, sub 80% dintre locuitori au fost recenzați, iar Cluj, Constanța și Brașov se află sub media națională a recenzării.

București nu a atins nici măcar 70% din populația estimată

Ultimele date ne arată că nici Capitala nu se poziționează foarte sus pe listă. Bucureștiul nu a atins nici măcar 70% din populația estimată, de 1,8 milioane de locuitori. Bucureștenii se pot recenza în continuare și la stațiile de metrou, unde se află punctele de recenzare, până duminică seară, la ora 21.

Procesul a fost prelungit de două ori, însă acum, indiferent de rata finală, 31 iulie este ultima zi de recensământ, conform legii în vigoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE