Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Realitatea vremurilor, în desene cu tâlc. Dan Perjovschi: Mă definesc ca un cetățean artist și injectez un pic de umor pentru că trăim într-o lume dură

Spune-mi ce desenezi pe ziduri, ca să-ți spun cine ești. În cazul ilustrațiilor realizate de graficianul Dan Perjovschi, lucrurile sunt clare: avem de-a face cu un artist cu mult talent, dar mai ales cu mult simț al umorului.

Artistul vizual Dan Perjovschi a venit în platoul Euronews România unde a vorbit despre creațiile sale.

Dan Perjovschi, artist vizual: „Eu încerc să merg cu vremea. Tot timpul mă definesc ca un cetățean artist și injectez un pic de umor pentru că trăim într-o lume foarte dură. În același timp, felul în care oamenii au reacționat când au venit ucrainenii, a fost extraordinar. Nu ai avut proiecția asta. Ne-am obișnuit cu vești proaste și atunci tot timpul răul în față pentru a fi apoi suportabil, dar România nu e un platou. E ca un lanț de munți – avem și vârfuri, avem și văi. Eu încerc cumva să mă adresez tuturor.

Eu nu sunt un muzeu să vină lumea la mine, eu sunt la lume și atunci lumea are orice fel de răspuns. S-au strâns 12 ani de când mă joc cu limba, cu imaginile și lumea se prinde în jocul acesta al meu. Într-un anume fel e fenomenal ce se întâmplă cu acest proiect (Ziarul Orizontal de la Sibiu). Eu cred că este mai important decât un cal de bronz, ca monument, chiar pentru faptul că se va termina la un moment dat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE