Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Real Madrid cere explicații Franței după finala Champions League de la Paris

Real Madrid a cerut explicații Franței după ce suporterii săi au fost ”abandonați și lăsați fără apărare" la finala UEFA Champions League.

Apelul clubului spaniol apare la șase zile după ce au avut loc încăierări și au fost folosite spray-uri cu piper asupra suporterilor Realului, în fața Stade de France, unde echipa spaniolă a învins Liverpool cu 1-0.

"Cerem răspunsuri și explicații pentru a-i putea identifica pe cei care i-au abandonat pe suporterii noștri și nu le-au asigurat apărare", se arată într-un comunicat dat publicității de Real Madrid. "Suporteri care, în linii mari, au un comportament exemplar la meciuri", au completat reprezentanții clubului.

Real Madrid chestionează alegerea Parisului drept gazdă a finalei

"Am dori să cunoaștem motivele care au determinat alegerea acestui loc pentru a găzdui finala", a declarat clubul, "și criteriile, având în vedere experiențele din acea zi".

Parisul a fost selectat după ce orașul Sankt Petersburg a fost scos din calcul, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Real Madrid este la fel de revoltată ca Liverpool din cauza măsurilor dispuse pentru a gestiona mulțimea după meci. "Un minunat festival al fotbalului s-a transformat rapid într-o serie de evenimente nefericite care au provocat indignare în întreaga lume", au mai precizat reprezentanții clubului.

De asemenea, Real Madrid a luat act de imaginile "revelatoare" publicate în mass-media, care păreau să arate numeroși suporteri "atacați, hărțuiți, agresați și jefuiți".

Autoritățile franceze au declarat că problemele de după meci au apărut din cauza faptului că polițiștii au fost transferați mai aproape de porțile stadionului, pentru a ajuta la dispersarea fanilor, lăsând alte zone fără supraveghere.

Liverpool spune că a strâns peste 5.000 de mărturii de la suporterii care au călătorit la Paris și au asistat la carnagiu, mulți dintre ei, fiind tratați de poliție "fără discernământ".

Fără bilete la meci

Potrivit Federației Franceze de Fotbal (FFF), 35.000 de persoane care s-au îndreptat spre Stade de France au făcut-o fie fără bilete, fie cu bilete "false", blocând accesul altor suporteri. Printre cei prinși în mulțime s-au aflat și copii.

UEFA spune că a început, de asemenea, să strângă dovezi cu privire la modul în care a fost gestionată finala Ligii Campionilor.

"UEFA își cere scuze sincere tuturor spectatorilor care au fost nevoiți să treacă prin momente neplăcute sau să asiste la evenimente înfricoșătoare și chinuitoare înainte de finala UEFA Champions League", a transmis instituția într-un comunicat.

"Niciun suporter al fotbalului nu ar trebui să fie pus într-o astfel de situație și acest tip de evenimente nu trebuie să se mai întâmple", a completat organizația.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE