Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UEFA a solicitat o anchetă referitoare la violențele apărute sâmbătă la Paris, la intrarea pe stadion

Finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid și Liverpool provoacă discuții chiar și după terminarea partidei. Din cauza incidentelor de sâmbătă, de la Paris, orașul-gazdă al finalei, UEFA a făcut apel la un for independent pentru a face lumină asupra incidentelor care au avut loc înaintea partidei.

UEFA a cerut un raport independent despre haosul și violențele apărute, sâmbătă, la Paris, la intrarea pe stadion. Această cerere vine la câteva zile după ce fanii lui Liverpool și autoritățile franceze s-au acuzat reciproc, pe rețelele de socializare, pentru incidentele care au întârziat începutul finalei Ligii Campionilor.

Organizatorii francezi acuză o fraudă cu bilete „la scară industrială”

Organizatorii francezi acuză o fraudă cu bilete „la scară industrială” , suspectandu-i pe fanii englezi că au folosit multe bilete false pentru a intra în stadion.

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul Sportului din Franța: „Obiectivul principal este să încercăm să înțelegem pe deplin ce s-a întâmplat cu frauda masivă a biletelor și de ce pentru un număr atât de mare.”

De cealaltă parte, fanii lui Liverpool, inclusiv un parlamentar britanic prezent la meci, dau vina pe poliție și pe organizatori pentru acele incidente.

„Poliția a folosit gaze lacrimogene chiar și asupra oamenilor care aveau bilete”

Ian Byrne, parlamentar laburist, fan Liverpool: „Odată ce am ajuns acolo, pur și simplu am văzut mii de fani stând la coadă pentru a intra, turnichetele nu erau deschise și tot ce puteai vedea în jur erau cozi masive, nimeni nu avea acces și, evident, situația devenea din ce în ce mai gravă. Apoi, am mai văzut poliția, care a folosit gaze lacrimogene, spray cu piper, chiar și asupra oamenilor care aveau bilete.”

Conform organizatorilor, între 30.000 și 40.000 de fani britanici au mers pe stadion cu bilete false. Suporterii lui Real Madrid, care au permis doar vânzarea de bilete electronice, par să nu fi avut nicio problemă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE