Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liverpool cere anchetă după incidentele de la finala UEFA Champions League

Clubul Liverpool acuză UEFA pentru „proasta organizare” a finalei Champions League de pe Stade de France și cere o anchetă, după ce mulți dintre fanii echipei britanice au fost împiedicați să ajungă în tribune și au ratat minute bune din partida cu Real Madrid.

Nici poliția franceză nu a scăpat de acuzații. Circa 20.000 de fani au fost forțați să parcurgă o parte din traseul de la gura de metrou până la Stade de France pe un culoar cu o lățime nu mai mare de trei metri, potrivit site-ului liverpool.com. O aglomerație de nedescris s-a creat și in zonele unde au fost verificate biletele suporterilor, iar mulți au căzut victime hoților de buzunare.

Incidentele ar fi continuat și după finalul meciului, spun cei de la Liverpool, care susțin că poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva fanilor britanici.

UEFA: Suporterii lui Liverpool au blocat turnicheții de acces

UEFA a explicat duminică, într-un comunicat, că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, sâmbătă seara, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor.

„UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal”, a precizat forul european, potrivit Agerpres.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată pe Stade de France din Saint-Denis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE