Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția băncilor austriece din România după votul pe Schengen de la Bruxelles

Două bănci din Austria, jucători importanți și în piața autohtonă, reacționează pe Facebook după votul împotriva României.

Erste Group, care în România funcționează sub brandul BCR regretă rezultatul votului și transmite că "Un drept de veto este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE la vot. Presupunem că guvernul austriac a cântărit acest pas cu mare atenție și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările de securitate.

Și Raiffeisen Bank a reacționat după blocajul Austriei pentru aderarea României la Schengen. Oficialii băncii austriece se arată surprinși de decizia Vienei, dar precizează că nu comentează „decizii cu caracter politic”. Sunt primele reacții ale unor companii austriace care desfășoară operațiuni în țara noastră.

După ore de dezbateri, votul din Consiliul JAI de joi a fost în favoarea Croației și împotriva României și Bulgariei. Austria și-a menținut poziția, dar i s-a alăturat și Olanda. Care precizează că se opune doar aderării Bulgariei, dar a fost obligată să voteze la pachet și împotriva României.

România aștepta de mai bine de 15 ani să intre în zona de liberă circulație, în care peste 400 de milioane de oameni pot călători liber, fără controale la frontierele interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE