Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răzvan Raț a rămas fără proprietățile și afacerile din Ucraina din cauza războiului. ”Lucrurile s-au schimbat radical”

Fostul internațional Răzvan Raț a fost nevoit să părăsească Ucraina, alături de soția și fiica sa, în momentul izbucnirii războiului, lăsând în urmă proprietățile și afacerile pe care le-a dezvoltat în ultimii ani. Fostul fotbalist care a obținut cele mai mari performanțe la Șahtior Donețk a declarat, pentru Euronews România, că „lucrurile s-au schimbat pentru mine radical din toate punctele de vedere din 2014”, momentul în care Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Răzvan Raț a mărturisit că Ucraina devenise pentru el ”acasă”. S-a căsătorit cu o ucraineancă din Donețk, iar împreună au o fetiță născută în țara condusă de Volodimir Zelenski.

Răzvan Raț: „Eram practic stabilit la Donețk. Aveam gânduri să rămân acolo”

„Totul s-a schimbat, din păcate, în ceea ce mă privește în 2014 pentru că la Donețk, după cum știți, războiul a început undeva în februarie-martie 2014. Am mai văzut filmul ăsta și l-am văzut timp de foarte mult timp.

Din 2014, practic eu nu am ajuns acasă, așa cum mie îmi place să spun. Eram practic stabilit în Ucraina, la Donețk”, a declarat Răzvan Raț, în direct la Euronews România.

Fostul internațional a mărturisit că era „foarte bine adaptat” în Ucraina.

”Aveam gânduri să rămân acolo. Eram foarte bine adaptat. Eram în poziția în care decisesem oarecum să rămân acolo.

Lucrurile s-au schimbat în general din 2014, pentru că de atunci n-am mai avut acces la tot ce înseamnă proprietăți și alte lucruri. Sincer, după atâta timp, le-am trecut la lucruri pierdute și mi-am luat gândul de la ele. În afară de proprietăți, mai existau și alte lucruri, să spunem, afaceri pe care le dezvoltasem acolo”, a mai spus fostul fotbalist.

De asemenea, Răzvan Raț a mărturisit că ”lucrurile s-au schimbat radical”, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina.

„Îmi este foarte greu să vorbesc pentru că lucrurile s-au schimbat radical.

Lucrurile s-au schimbat pentru mine radical din toate punctele de vedere din 2014, cu atât mai mult cu cât acest război care practic a început să fie mult mai intens și în toată Ucraina începând cu anul trecut”, a mai spus fostul fotbalist care a jucat la Șahtior Donețk.

Raț era stabilit în Donețk, orașul din estul Ucrainei, care acum este măcinat de război. Spune că și-a dat seama că trebuie să părăsească Ucraina „atunci când a început războiul din Donbass, în Donețk”.

„Soția este din Ucraina, este exact din Donețk. Fetița mea este născută acolo. Are certificat de naștere ucrainean. Între timp are și pașaport românesc, are cetățenie română.

Tot ce s-a întâmplat din 2014 încoace era clar. A început să fie din ce ce mai clar că Donețk nu mai este un loc sigur. După 2014, sunt deja nouă ani de când a început războiul.

Așa cum toată lumea spera la început și erau premise să se sfârșească, să se termine în scurt timp, uite că deja s-a făcut un an de când a început războiul în toată Ucraina și nouă ani de când a început în Donețk”, a concluzionat Raț.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE