Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pentru a doua zi consecutiv, Rusia și Ucraina s-au atacat cu drone kamikaze. Mai multe case au fost puternic avariate în regiunile Odesa și Herson din Ucraina, iar o persoană a murit, potrivit informațiilor preliminare.

Armata Kievului a anunțat că Rusia a atacat cu 20 de drone. Toate au fost doborâte de apărarea aeriană. Totuși, fragmente din acestea au explodat la sol și au provocat distrugeri.

Rusia a lansat și două rachete, dintre care doar una a fost doborâtă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit militarilor din apărarea aeriană și a anunțat că armata va primi noi sisteme antirachetă.

„Lucrăm pentru a pune în aplicare toate acordurile noastre cu partenerii privind producția de noi arme, unități comune de producție și o bază comună de reparații. Sarcina este de a consolida Ucraina cât mai mult posibil, iar fiecare lună ar trebui să adauge forță apărării noastre”, declară președintele ucrainean.

Pe de altă pare, Ministerul rus al Apărării a spus că Ucraina a atac cu 35 de drone trei dintre regiunile sale. Autoritățile ruse nu au anunțat despre pagube și victime.

Presa de la Kiev scrie însă că una dintre țintele atacului a fost un aeroport militar unde sunt dislocate bombardierele armatei Moscovei.

Rușii au publicat în schimb înregistrări video cu elicoptere de război  care  atacă pozițiile ucrainenilor de pe front

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE