Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Războiul din Ucraina: 25 de oameni au murit și 73 au fost răniți în urma atacului din Dnipro

Sâmbătă după-amiază, armata rusă a bombardat cu rachete un bloc de locuințe din orașul Dnipro, în sud-estul Ucrainei. 25 de oameni au murit și 73 au fost răniți. 38 de oameni au fost scoși de sub dărâmături într-o amplă operațiune de salvare care a durat toată noaptea. Tot sâmbătă, Rusia a bombardat și obiective de infrastructură energetică. Milioane de ucraineni au rămas fără curent.

1.000 de oameni au rămas pe drumuri

Un bloc cu nouă etaje din orașul Dnipro a fost distrus de rachete. Clădirea a fost transformată în moloz și multe victime au rămas blocate printre dărâmături. 1.000 de oameni au rămas pe drumuri, anunță primarul orașului Dnipro.

Operațiunea de salvare a durat toată noaptea. Pompierilor li s-au alăturat și locuitorii blocului care au scăpat cu viață. Oamenii luminau cu lanterne pentru a-i ajuta pe salvatori să găsească supraviețuitori printre ruine.

„Cu certitudine, ceea ce se întâmplă este un act de terorism. Este inuman. Victoria trebuie câștigată pe câmpul de luptă, nu trebuie să fie atacată populația civilă,” a declarat un bărbat.

„Eu dormeam. M-am trezit și am început să strig. Nu știu cum de m-am trezit. Am auzit o explozie. Când m-am uitat pe geam, am văzut un nor de fum. Am ieșit pe stradă, unde erau mulți oameni, copii, femei care strigau. Am văzut oameni plini de sânge,” a spus un bărbat.

69 de atacuri cu rachete, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Ucraina a fost ținta a 69 de atacuri cu rachete. Armata rusă a bombardat infrastructura civilă, anunță Statul Major al Ucrainei.

„Din păcate, au fost bombardate și obiective de infrastructură. Cea mai dificilă situație a fost în regiunile Harkov, Kiev. Electricienii fac tot posibilul pentru ca oamenii să aibă din nou curent cât mai repede, se va lucra fără întrerupere. Cu siguranță, inamicul va primi răspunsul nostru pe câmpul de luptă,” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Lupte grele se dau și în restul Ucrainei, în Bahmut și Soledar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE