Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Rusia recrutează noi mercenari. În ce zone de pe front ar urma să fie trimiși

Rusia intensifică recrutarea mercenarilor pentru a fi trimiși pe frontul din Ucraina, acuză armata ucraineană. Potrivit reprezentanților acesteia , pe lângă grupul “Wagner”, în Rusia au mai fost create alte două așa-zise armate private. Informațiile nu au fost comentate și de Moscova.

Principalele lupte se vor da, în următoarea perioadă, în regiunile Donețk și Zaporojie, arată estimări ale armatei ucrainene. “Obiectivul imediat al Rusiei este să cotropească întreaga regiune Donețk, dar și Zaporojie, până la râul Nipru”, se menționează în raportul Statului Major.

Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Armatei Ucrainene: „Știm că în Crimeea, ocupată temporar, sunt recrutați mercenari pentru așa-zisele armate private nou-create “Scut” și “Rusici”. Sunt invitați foști militari, dar și alți angajați ai structurilor de forță, prioritar ofițeri. Pentru a fi ademeneți, potențialilor candidați le este promisă o remunerare financiară bună, dar și că nu vor fi trimiți în zonele de luptă din Ucraina”.

Cele mai fierbinți puncte ale frontului sunt, în prezent, în regiunea orașelor Soledar și Bahmut. Imagini din satelit arată că localitățile sunt practic distruse de bombardamentele agresive ale armatei ruse.

Hanna Maliar, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina: „Lupte dure și grele se dau, în prezent, în zona Soledar, direcția Bahmut. În pofida situației complicate, militarii ucraineni se luptă cu vitejie. Inamicul încearcă fără success să rupă linia noastră de apărare, să ocupe Soledar, desi înregistrează pierderi uriașe”.

Armata ucraineană se așteaptă, de asemenea, la un nou atac masiv cu rachete în următoarele zile. Și de această dată principala țintă ar putea fi infrastructura energetică, puternic avariată de atacurile anterioare.

Între timp, miercuri, Ministerul rus al Apărării l-a demis pe comandantul trupelor din Ucraina. Noul comandant este chiar șeful Statului Major al Armatei Ruse, generalul Valeri Gherasimov. Moscova și-a argumentat decizia prin “amploarea obiectivelor” pe frontul din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE