Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fregata rusă „Amiral Gorșokov”, echipată cu racheta Zircon, a efectuat exerciții în Marea Norvegiei

O navă de război rusească echipată cu racheta hipersonică Zircon a efectuat exerciţii în Marea Norvegiei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

„Echipajul fregatei «Amiral Gorşkov» a efectuat un exerciţiu de apărare aeriană în Marea Norvegiei”, a declarat ministerul.

„Echipajul (...) a efectuat un exerciţiu pentru a respinge mijloacele unui atac aerian al unui inamic simulat în Marea Norvegiei”, a adăugat ministerul.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a trimis în Oceanul Atlantic fregata înarmată cu racheta de croazieră hipersonică de nouă generaţie, un semnal către Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina.

Racheta Zircon ar avea o rază de acțiune de peste 1.000 km

Fregata este înarmată cu rachete Zircon, despre care Rusia spune că zboară cu de nouă ori viteza sunetului şi au o rază de acţiune de peste 1.000 km.

Rusia vede armele ca pe o modalitate de a străpunge apărarea antirachetă tot mai sofisticată a SUA, despre care Putin a avertizat că ar putea într-o zi doborî rachete nucleare ruseşti, scrie Reuters.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat săptămâna trecută Statele Unite că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE