Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia susține că a ucis 600 de militari în Kramatorsk. Ucraina dezminte informația

Armata rusă a anunțat că rachetele lansate în Kramatorsk au lovit cazărmi militare folosite de trupele ucrainene și au ucis 600 de persoane. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat că atacurile cu rachete au fost o ripostă la ofensiva Ucrainei în regiunea Donețk.

Armata rusă a afirmat că a efectuat lovituri asupra unor cazărmi militare din Kramatorsk

Armata rusă a afirmat că a efectuat lovituri asupra unor cazărmi militare din Kramatorsk, în estul Ucrainei, provocând pierderi majore de vieți omenești. Această afirmație a fost negată de Ucraina, care a susținut că declarațiile Rusiei nu corespund adevărului. Potrivit locuitorilor din Kramatorsk, este foarte puțin probabil ca loviturile rusești să fi ucis sute de oameni, așa cum susține Moscova.

Localnic: „Locuiesc aici de nouă luni și nu am văzut niciun militar rus.”

Zelenski a declarat că Rusia a mințit cu privire la armistițiul unilateral cerul de Moscova

Președintele ucrainean a declarat că întreaga lume a constatat din nou că Rusia a mințit cu privire la armistițiul unilateral cerut de Moscova, cu ocazia Crăciunului ortodox. El a adăugat că situația de pe linia frontului nu s-a schimbat semnificativ.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Situația de pe front nu s-a schimbat semnificativ în prima săptămână a anului. Luptele grele continuă în regiunile Lugansk și Donețk, fiecare punct fierbinte din aceste zone este bine cunoscut. Bahmut rezistă în ciuda a tot ceea ce se întâmplă. Deși cea mai mare parte a orașului este distrusă de loviturile rusești, soldații noștri resping încercările constante ale ofensivei rusești de acolo. Soledar rezistă, deși acolo sunt și mai multe distrugeri și este foarte greu.”

Guvernatorul orașului rusesc Kursk a publicat o înregistrare video cu pregătirea trupelor ruse la baza Wagner, unde militarii sunt instruiți pentru a participa la acțiuni militare în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE