Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel - Hamas, ziua 51. Mesajul transmis de Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, ajuns pentru prima dată în Fâșia Gaza

Război Israel-Hamas, ziua 51. Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat, duminică, trupele israeliene din nordul Fâșiei Gaza, pentru prima dată de la începutul războiului.

27/11/2023 , 08:31

Ce mesaj a transmis Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, ajuns pentru prima dată în Fâșia Gaza

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a reamintit despre cele obiective importante pe care le are în Fâșia Gaza.

Netanyahu: „Sunt aici, în Fâșia Gaza, alături de soldații noștri curajoși. Avem trei obiective, să eliminăm gruparea Hamas, să-i recuperăm pe toți ostaticii israelieni și să ne asigurăm că Fâșia Gaza nu va mai fi niciodată o amenințare pentru Israel. Vom lupta până vom obține victoria. Nimic nu ne va opri”.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Netanyahu i-a transmis lui Biden că va relua campania în Fâșia Gaza cu forţă odată ce armistiţiul temporar se va încheia

Totodată, Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, faptul că i-a comunicat preşedintelui american Joe Biden că Israelul îşi va relua campania în Gaza cu forţă deplină odată ce armistiţiul temporar se va încheia, informează Reuters, citată de Agerpres.

Cu toate acestea, premierul Israelului a mai spus că ar fi binevenită extinderea armistiţiului dacă aceasta va facilita eliberarea a zece ostatici suplimentari în fiecare zi, aşa cum s-a convenit în cadrul acordului iniţial intermediat de Qatar.

26/11/2023 , 21:40

MAE: Două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, au fost eliberate din Fâşia Gaza

Două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate din Fâşia Gaza, a informat duminică Ministerul Afacerilor Externe.

"MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate", potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

"Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene", se mai arată în comunicat.

Știrea inițială:

După ce a decis să amâne eliberarea unei alte tranșe de ostatici, pentru că israelienii ar fi încălcat termenii armistițiului, Hamas a decis să-i lase să plece a doua zi. Astfel, duminică dimineața au fost eliberați alți 13 israelieni (șase femei și șapte minori) și patru thailandezi. În schimb, Armata Israelului a eliberat 39 de palestinieni (șase femei și 33 de copii).

Urmărește evenimentele din ziua 50 a războiului Israel - Hamas.

Sumar:

  • Cel puțin șase palestinieni au fost uciși în raidurile israeliene din Cisiordania, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce, cu o noapte înainte, cel puțin doi palestinieni au fost uciși de forțele israeliene și 11 au fost răniți, în timp ce încercau să plece spre nord. În ultimele 24 de ore, opt persoane au fost ucise în diferite zone.
  • Forțele israeliene avertizează împotriva îndreptării palestinienilor spre nordul Fâșiei Gaza.
  • Semiluna Roșie Palestiniană spune că, în cursul nopții, armata israeliană a asediat două spitale din Cisiordania în urma unor raiduri.
  • Hamas a declarat că 50 de femei și copii urmează să fie eliberați în schimbul a 150 de femei și copii palestinieni din închisorile israeliene, în total, conform acordului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE