Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război în Ucraina: Sistemul de încălzire a fost repus în funcțiune în Kiev, după recentele bombardamente rusești

Sistemul de încălzire din Kiev a fost repus în funcțiune în totalitate, după cel mai recent bombardament rusesc care a vizat infrastructura de apă și energie, a declarat duminică primarul capitalei Vitali Klitschko, potrivit euronews.com.

„Se pun în funcțiune toate serviciile orașului, după ultimul bombardament”, a transmis Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram. „În special, sistemul de alimentare cu căldură al capitalei a fost complet restaurat. Toate sursele de alimentare cu căldură funcționează normal”.

Oficialii ucraineni au declarat că Rusia a lansat peste 70 de rachete vineri, într-unul dintre cele mai puternice bombardamente ale sale de când Kremlinul și-a lansat invazia pe 24 februarie 2022, provocând pene de curent extreme la nivel național și întrerupând accesul la căldură și apă.

Temperaturile la Kiev și în multe locuri din Ucraina au fost sub zero grade, duminică dimineață, iar prognozele arată că acestea vor scădea la -6°C în capitală, până seara.

Kievul este de departe cel mai mare oraș din Ucraina, cu o populație estimată la aproximativ 3 milioane de locuitori, cu până la două milioane mai multe în regiunea Kiev.

Sâmbătă seara o treime din oraș a rămas fără curent.

Serghei Kovalenko, directorul executiv al YASNO, compania care furnizează energie electrică pentru Kiev, a transmis sâmbătă seara că accesul la energie a crescut cu fiecare oră.

„Situația rămâne dificilă și critică”, a spus directorul companiei pe contul său de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE