Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răspunsul NATO după atacurile Rusiei: „Vom lua măsuri suplimentare pentru a ne consolida rezistența”

Jens Stoltenberg vine cu o primă reacție după rachetele lansate de trupele ruse în mai multe zone din Ucraina.

Șeful Nato a declarat că alianța monitorizează atent amenințările nucleară și că un atac deliberat la adresa alianței va avea un răspuns pe măsură.

Acesta a adăugat că „amenințările nucleare voalate” ale lui Vladimir Putin sunt „periculoase și iresponsabile” și că Kremlinul știe că un război nuclear „nu poate fi câștigat”.

„Monitorizăm îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei. Nu am văzut nicio schimbare în postura Rusiei, dar rămânem vigilenți”, spune el.

„Aliații sporesc, de asemenea, securitatea în jurul instalațiilor cheie și intensifică schimbul de informații și de informații. Vom lua măsuri suplimentare pentru a ne consolida rezistența și a ne proteja infrastructura critică, iar atacul deliberat împotriva infrastructurii critice a aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns unit și hotărât.

Președintele Putin a început acest război. El trebuie să îl încheie prin retragerea forțelor sale din Ucraina. Iar președintele Lukașenko ar trebui să oprească complicitatea Belarusului în acest conflict ilegal”, a spus șeful NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE