Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport ISW: Rusia se pregătește intens pentru un conflict pe scară largă cu NATO

Rusia se pregătește pentru un conflict convențional pe scară largă cu NATO, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Think tank-ul american se bazează pe o serie de analize a indicatorilor financiari, economici și militari din Rusia.

Grupul explică faptul că, deși un astfel de conflict nu va avea loc în mod iminent, Rusia ia în calcul un astfel de scenariu. Armata rusă întreprinde reforme structurale pentru a-și susține războiul din Ucraina, extinzându-și în același timp capacitățile convenționale în vederea pregătirii pentru un potențial conflict viitor cu NATO, potrivit euronews.com.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a prezentat mai multe planuri pentru a consolida capacitățile militare convenționale ale Rusiei, afirmând că armata rusă intenționează să formeze două armate combinate, 14 divizii și 16 brigăzi până la sfârșitul anului 2024.

Cu toate acestea, ISW spune că, în prezent, Rusia nu dispune de forța de muncă, de infrastructura militară și de capacitatea de pregătire pentru a dota în mod corespunzător diviziile militare de care va avea nevoie pe termen scurt și mediu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE