Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Raport AIE: Lumea riscă să devină ostatică a captării emisiilor de carbon

Publicat de: Euronews

Conform ultimului raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), lumea trebuie să accelereze tranziția energetică și nu să încetinească procesul.

Acesta este principalul avertisment lansat de AIE în actualizarea foii de parcurs pentru 2021 pentru sectorul energetic.

Organizația a declarat că planeta riscă să nu reușească să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris și să fie ținută ostatică de captarea CO2.

De la ultimul raport al AIE, au avut loc multe schimbări, în special pe fondul crizei energetice mondiale declanșate de războiul Rusiei în Ucraina.

Potrivit AIE, emisiile de dioxid de carbon din sectorul energetic au continuat să crească și au atins un nou record anul trecut.

În urmă cu doi ani, agenția a avertizat asupra necesității de a pune frână noilor proiecte bazate pe petrol și gaze. Acum merge și mai departe și se opune propunerilor recente ale Regatului Unit și chiar ale Uniunii Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE