Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raiduri aeriene ale Turciei în Irak şi Siria după uciderea a nouă soldaţi

Turcia a efectuat lovituri aeriene împotriva unor "ţinte teroriste" în nordul Irakului şi Siria vineri noapte. Decizia a fost luată după ce nouă dintre soldaţii turci au fost uciși, a anunţat Ministerul turc al Apărării, citat sâmbătă de France Presse.

Nouă soldaţi turci au fost ucişi şi alţi patru răniţi într-un atac asupra unei baze militare turce în nordul Irakului, a anunţat acelaşi minister sâmbătă dimineaţă devreme, revizuind în creştere un bilanţ anterior de 6 morţi.

"În conformitate cu drepturile noastre la autoapărare (...), au fost desfăşurate operaţiuni aeriene împotriva unor ţinte teroriste în regiunile Metina, Hakurk, Gara şi Qandil", a informat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat.

Turcia a vizat 29 de ținte

Armata turcă spune că a vizat "29 de ţinte, constând din grote, buncăre, adăposturi şi instalaţii petroliere" şi aparţinând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), două grupări armate kurde considerate teroriste de Turcia.

Armata Ankarei lansează în mod regulat operaţiuni terestre şi aeriene împotriva luptătorilor PKK în nordul Irakului, în Kurdistanul autonom sau în regiunea muntoasă Sinjar, în timp ce soldaţi turci sunt ucişi în zonă.

Ca reacţie la acest atac puternic împotriva forţelor turce, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va ţine sâmbătă la Istanbul o reuniune de securitate de urgenţă în prezenţa miniştrilor de externe, ai apărării şi de interne, a şefilor de stat major şi serviciilor de informaţii turce.

În acest context, partidul la putere AKP şi principala formaţiune de opoziţie, CHP, au decis să amâne prezentarea planificată în acest weekend a unora dintre candidaţii lor la alegerile municipale din 31 martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE