Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raed Arafat, sfaturi pentru românii care merg în Grecia: ”Trebuie să aibă notificările de tip RO-Alert activate”

Raed Arafat susține că românii nu trebuie neapărat să evite vacanțele în Grecia în această perioadă. Șeful DSU spune că turiștii trebuie să se informeze cu privire la zona unde călătoresc și să fie atenți la mesajele autorităților.

”Grecia nu e de evitat, poate de gândit și de evitat zonele în care se știe clar că sunt incendii în acest moment, dar și aici lucrurile se stabilizează într-un loc, pornesc în altul. Nu putem să spuneți că e de evitat sau că nu trebuie să mergem în acea zonă.

Persoanele care merg trebuie să analizeze și să vadă în ce zonă merg, dacă sunt probleme în zona respectivă, să fie foarte atente la informațiile date de autorități. Trebuie să aibă notificările de tip RO-Alert activate, pentru că grecii folosesc astfel de alerte și transmir aceste informații”, a anunțat Raed Arafat.

Raed Arafat despre incendiile din Grecia

”Am primit o filmare cu accidentul, nu am date exacte ce s-a întâmplat sau câte persoane au fost. Cu siguranță o să se știe mai târziu când se vor anunța oficial datele. Deci, atât pot spune acum.

Noi la acest moment avem cele trei contingente care sunt folosite de autoritățile elene, cel din Rodos care a intervenit ieri pe toată durata zilei a fost mobilizat pentru încă o zi, astăzi. Cele doua contingente rămase pe continent, în zona Atenei așteaptă relocare posibilă și așteaptă bineînțeles să fie trimisă la intervenții.

La acest moment nu avem probleme, nu avem răniți, iar ei reacționează sub coordonarea autorităților alături de alte state care au intervenit în Grecia. În Rodos, pompierii noștri împreună cu pompierii eleni și cu cei slovaci care se află în zona respectivă.

La acest moment, după informațiile mele nu sunt pompieri români în Evia, dar e posibil să fie din alte state pentru că sunt câteva state care au trimis pompieri: Polonia, Slovacia, Cipru, Germania. Sunt mai multe state care participă la stingerea focului din mai multe zone.”, a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE