Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raed Arafat: „În 2023, DSU va avea peste 20 de elicoptere”

Publicat de: Mirabela Vasile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a discutat, joi seară, la Euronews, despre viitoarele dotări ale SMURD. Potrivit lui Raed Arafat, în anul 2023, DSU va avea peste 20 de elicoptere.

„Anul 2022 se încheie cu zece baze aeriene. Elicopterele mici sunt mai multe. Noi am adus șase în ultima achiziție, înainte de asta au mai fost aduse cinci, înainte de asta au mai fost aduse două, mai sunt încă două de poliție, au mai fost luate și pe fonduri europene la Iași, la Constanța.

În lucru vor fi zece, în cele zece baze, urmează al 11-lea la Câmpulung, două în plus sunt alocate pentru detașamentul de instrucție, ca să facă instrucție cu piloții.

Urmează să vină elicopterele medii-grele care sunt Black Hawk-urile și se fac acum în Polonia și ne așteptăm să ajungă acum în luna noiembrie a anului viitor. Am avut deja piloții la instruire teoretică în Statele Unite și acum sunt la instruirea practică în Polonia, pe primele elicoptere ieșite.

Mai au nevoie de echipamente, de montaj, de tot. Sunt șase elicoptere de căutare-salvare, s-a adăugat al șapteșea Black Hawk pentru utilizare pe alte criterii. Dacă le luăm pe toate, depășim 20 de elicoptere. Vom avea o celulă de intervenție în zona Mării Negre, pentru căutare-salvare în zona maritimă.”, a delcarat Raed Arafat

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE