Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare, iar decizia este definitivă. Prima declarație: "Nu mă mai interesează viața publică"

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. Judecătorii Tribunalului Ilfov au aprobat solicitarea depusă de Radu Mazăre și au hotărât eliberarea sa condiționată.

27/05/2024 , 18:12

Radu Mazăre, primele declarații la ieșirea din închisoare

Radu Mazăre: "Nu mă mai interesează. Da, asta a fost. Da (n.r.: e pregătit să fie tată). Mă bucur, în primul rând, pentru soția mea, care a fost lângă mine. Dacă nu mă mai interesează viața publică, de ce vă mai interesează despre mine? Nu m-a speriat nimic (n.r.: viața în închisoare), dar e suficient. Oamenii au o perioadă în viață, după aceea, se apucă sa facă altceva. Nu am (n.r.: întrebat dacă a acoperit prejudiciul)."

VEZI GALERIA
8 imagini
27/05/2024 , 18:00

Primele declarații ale soției lui Radu Mazăre

Roxana Mazăre: "Nu am vorbit de aseară. Aveam în suflet, evident, dorința, dar de la a dori până la a se realiza, e cale lungă. :Nu vreau să discut, sunt întrebări pe care să le adresați lui, personal, pentru că este experiența lui, dacă el vrea să vă povestească. În general, nu-i place mult să povestească din penitenciar. A fost experiența lui, dacă o să vrea, o să v-o împărtășească el. Așteptam, pur și simplu. După ce s-a dat sentința, ca și toți din familie, am primit cu mare bucurie această veste. Răducu nu cred că va veni aici, vom merge noi să îi vedem."

În luna aprilie a acestui an, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre. Acesta a contestat hotărârea, iar Tribunalul Ilfov a decis, luni, 27 mai 2024, să îl elibereze pe fostul primar al Constanței.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019, în dosarul privind retrocedările ilegale din Constanța. În plus, în februarie 2022, el a primit o altă condamnare de 5 ani de închisoare în dosarul Polaris.

Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă.

Cum au motivat judecătorii decizia

”În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE