Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dumitru Buzatu a ieșit din închisoare. Fostul președinte al CJ Vaslui a fost plasat în arest la domiciliu

Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui și fost lider al PSD Vaslui, a fost eliberat miercuri din Penitenciarul Vaslui și a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei sentințe a Tribunalului Vaslui, decizie confirmată de Curtea de Apel Iași.

La ieșirea din penitenciar, Buzatu a fost întâmpinat de fiul său, Tudor Buzatu, și de doi foști consilieri și a fost condus cu mașina la locuința sa din comuna Zăpodeni.

Întrebat de jurnaliști despre starea sa, Buzatu a răspuns că nu are momentan niciun mesaj de transmis, dar că poate va avea ceva de spus mai târziu. În privința stării sale, el a declarat că se simte "relativ bine".

"Îmi pare foarte rău, dar n-am nimic nou să vă spun. (...) N-am niciun mesaj deocamdată, dar poate mai târziu", a spus jurnaliştilor Dumitru Buzatu, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui.

Decizia este definitivă

Curtea de Apel Iași a menținut hotărârea Tribunalului Vaslui privind plasarea lui Buzatu în arest la domiciliu, iar această decizie este definitivă.

Pe durata arestului la domiciliu, Buzatu este supus unor restricții, inclusiv interdicția de a lua legătura cu anumiți martori din dosar, printre care și denunțătorul său, omul de afaceri Emil Savin. De asemenea, el nu are voie să își exercite profesia sau activitatea în care a fost implicat în săvârșirea faptei pentru care este acuzat.

De asemenea, trebuie să furnizeze periodic informații despre mijloacele sale de subzistență și este interzis să participe la evenimente culturale sau adunări publice cu scop politic.

Tribunalul Vaslui a emis un mandat de arest preventiv pentru Buzatu pe 23 septembrie, acuzat fiind de luare de mită. El a contestat această decizie, dar Curtea de Apel Iași a respins contestația. Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane de lei ca mită pentru a favoriza o firmă în obținerea unui contract. Banii au fost găsiți în portbagajul mașinii sale, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE