Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dumitru Buzatu, exclus din PSD. Decizie în unanimitate, după ce președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant

PSD a decis în unanimitate excluderea din partid a baronului Dumitru Buzatu. Premierul Marcel Ciolacu a convocat de urgență Biroul Permanent al partidului, după ce președintele Consiliului Județean Vaslui a fost reținut de DNA, pentru că a fost prins în flagrant, când ar fi primit mită 1,25 milioane de lei.

Buzatu este cel mai recent social-democrat ajuns pe lista neagră a președintelui Marcel Ciolacu.

De asemenea, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, Gabriela Crețu, a fost suspendată din partid.
Iar fiul politicianului, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat de la Secretariatul general al Guvernului.

Marcel Ciolacu, premierul României a vorbit despre decizia de excludere a lui Buzatu din PSD.

“Am luat decizia de excludere a lui Buzatu, iar Benea va fi interimar. Buzatu Tudor a demisionat și am propus suspendarea doamnei Crețu. Orice act de corupție afectează imaginea oricărui partid”, spune Ciolacu.

Reacția premierului Marcel Ciolacu: „Toleranța pentru faptele de corupție este ZERO”

Marcel Ciolacu a avut o reacție rapidă și dură. Premierul a scris pe Facebook, vineri seara, că va lua măsuri în legătură cu liderul PSD acuzat de corupție.

„Voi convoca de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat s-a reuneștit sâmbătă, 23 septembrie 2023, de la ora 10.00, la sediul central.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, potrivit Agerpres.

Propunerea de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui va fi trimisă la Tribunalul Vaslui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE