Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Racheta Starship a explodat din nou. Lansarea a fost un succes, dar nava s-a autodistrus după ce a ieșit din atmosferă

Publicat de: Euronews

Nava Starship lansată de SpaceX a explodat la aproximativ 12 minute după lansare. Cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată a fost propulsată în afara atmosferei de boosterului supermasiv care a explodat, la rândul său, imediat după decuplare.

A doua etapă presupunea ca Starship să execute o rotație parțială și să revină pe Pământ, dar centrul de control a pierdut legătura cu racheta. Nu este încă clar dacă a fost activată funcția de autodistrugere a navei.

Un nou eșec

Cu toate acestea, testul este considerat un succes. Este a doua oară când SpaceX încearcă fără succes să ducă Starship în spațiu. Acum 7 luni, o rachetă a explodat la doar câteva minute după lansare. Miza acestor teste este foarte mare pentru Elon Musk.

Directorul SpaceX spune că Starship este cheia pentru a face umanitatea o specie multi-planetară. El plănuiește să construiască sute de astfel de nave spațiale cu ajutorul cărora să stabilească o colonie umană pe Marte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE