Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin și premierul Indiei, discuții prietenești la reședința președintelui rus. Liderul de la Kremlin l-a plimbat pe Modi cu automobilul prin curte

Îmbrățișări, plimbări și gustări în aer liber. Așa a fost primit de Vladimir Putin premierul Indiei, care se află într-o vizită de două zile în Rusia. Narendra Modi a fost invitat de liderul de la Kremlin la luxoasa reședință prezidențială din suburbia Moscovei. Discuțiile fără cravată, într-o atmosferă prietenoasă, au avut loc chiar în ziua în care Ucraina se confruntă cu cel mai violent atac cu rachete al armatei ruse din acest an.

Putin și Modi, discuții la reședința oficială a președintelui rus

Vladimir Putin a organizat un tur al reședinței prezidențiale. Președintele rus a condus electromobilul cu care el și premierul Indiei s-au deplasat prin vastul teritoriu al vilei unde locuiește.

Liderul de la Kremlin i-a arătat prim-ministrului Indiei și caii de rasă pe care îi are. Turul s-a încheiat la un ceai în aer liber.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „Onorat prim-ministru, dragă prietene, sunteți binevenit. Sunt foarte încântat să vă văd. Aceasta este reședința oficială unde locuiesc. Pe partea asta este complexul de birouri unde lucrez, iar acolo sunt utilitățile și locuința mea, vom ajunge acolo”.

Narendra Modi, prim-ministrul Indiei: „M-ați invitat la reședința dumneavoastră și ați decis să stăm de vorbă în această seară. Vă sunt foarte recunoscător pentru că ați organizat acest lucru și m-ați invitat”.

Care este scopul vizitei premierului Narendra Modi în Rusia

Rusia, un furnizor-cheie de arme şi de petrol la preţuri mici în India

Prim-ministrul Indiei este în prima sa vizită la Moscova de la invadarea Ucrainei de către Rusia. El va evoca împreună cu Putin „dezvoltarea relaţiilor ruso-indiene tradiţional amicale, precum şi agenda internaţională”, potrivit Kremlinului.

„Sunt nerăbdător să trec în revistă cooperarea noastră bilaterală cu prietenul meu Vladimir Putin şi să fac schimb de idei asupra mai multor subiecte regionale şi mondiale”, a declarat Modi luni, citat într-un comunicat.

India este un partener comercial tradițional al Rusiei, iar New Delhi a evitat să condamne direct invazia rusă din Ucraina. După declanșarea războiului și izolarea Rusiei de către puterile occidentale, India a devenit un cumpărător important al petrolului rusesc. De asemenea, India este puternic dependentă de Rusia în ceea ce privește livrările militare, chiar dacă în ultima perioadă și-a diversificat achizițiile de echipamente de apărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE