Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Purtătorul de cuvânt al BOR sare în apărarea profesorilor: ”O țară în care profesorii sunt ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”

Publicat de: Mirabela Vasile

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, se arată de partea profesorilor în lupta cu Guvernul pentru ca salariile lor să fie crescute.

Bănescu a scris, pe contul personal de Facebook, că ”o țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul”.

”Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a adăugat Vasile Bănescu.

Este prima ieșire publică a unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu greva generală din învățământ, declanșată în 22 mai.

Sindicatele l-au acuzat sâmbătă, 3 iunie, pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, că a dat informații incorecte într-un comunicat oficial: ele nu au fost de acord cu eșalonarea creșterilor salariale pe 3 ani, prin noua lege a salarizării.

Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), a vorbit despre protestele de luni și anunță că joi va avea loc încă un protest de amploare în fața Guvernului.

”Joi va avea loc un protest de amploare care se va derula în fața Guvernului, un marș de protest, urmând să mergem pe același traseu către Cotroceni pentru a ne sfătui cu președintele României, pentru a înțelege că ceea ce a afirmat dumnealui în presă nu li s-a acordat profesorilor ceea ce au cerut, nici măcar nu au fost ascultate toate revendicările”, a spus Cornelia Popa Stavri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE