Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD și PNL vor avea candidați proprii la prezidențiale. Numele nu au fost dezvăluite de Ciolacu și Ciucă

Social democrații și liberalii vor avea candidați proprii la alegerile prezidențiale, potrivit declarațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL Nicolae Ciucă. Totodată, șeful executivului a anunțat datele oficiale ale alegerilor prezidențiale și parlamentare.

”Nu am ieșit, după cum știți, decât după ce am luat o decizie foarte clară în coaliție cu tot calendarul electoral, respectiv pe 9 iunie avem comasate alegeri locale cu europarlamentare. Pe 15 și 29 septembrie, pentru că localele s-au devansat, vom avea alegeri pentru funcția de președinte și pe data de 8 sau 9 decembrie, duminică sunt alegeri pentru Parlament.

Este aproape imposibil ca PSD, cel mai mare partid din România, sa nu aibă candidat pentru funcția de președinte”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, potrivit Dcnews.

Nicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

”Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, iar decizia privind nominalizarea va fi luată în forurile de conducere ale partidului.

Este normal ca după alegerile locale să avem un Consiliu Naţional în care să facem analiza rezultatelor de la alegerile locale şi europarlamentare şi de aici încolo să stabilim toţi paşii pentru ca partidul, membrii partidului, să stabilească şi să avem dincolo de nominalizare şi strategia cu care PNL va intra în alegeri”,a afirmat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Întrebat dacă își dorește nominalizarea, liderul PSD a afirmat: ”nu contează ce ne dorim unul sau altul, contează ce stabilește partidul”.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE