Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă DGA: Val de polițiști pensionați "din cauza depresiei". Surse: investigația a pornit de la un tânăr de 25 de ani, pensionat

Pensionări pe bandă rulantă în cazul unor polițiști, jandarmi și pompieri, la vârste foarte mici. Cazul ar fi pornit de la un tânăr polițist de 25 ani, din Satu Mare, pensionat cu diagnosticul de "depresie", conform unor surse.

Pensionarea a venit după numai cinci ani în sistem și a invocat probleme psihologice. În 2023, el fusese prins drogat la volan.

Val de polițiști pensionați "din cauza depresiei, la vârste de sub 30 de ani

Direcția Generală Anticorupție s-a sesizat din oficiu și, sub coordonarea procurorilor DNA, face cercetări în legătură cu pensionarea unor funcționari ai MAI, din motive medicale.

Astfel, ofițerii DGA au au ridicat "mai multe înscrisuri cu valoare probatorie de la Direcția Medicală a MAI și de la Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota București", marți, 4 iunie. Spitalul Gerota aparține de Ministerul de Interne.

Probatoriul este administrat pentru ultimii doi ani, cu privire la "situații de pensionare pe caz de boală", cei mai mulți cu "depresii" sau "boli asociate".

Practic, este verificată legalitatea emiterii unor documente emise și "valorificarea documentelor medicale necesare obținerii clasării apt limitat/inapt pentru serviciul în poliție", în condițiile unui număr semnificativ și în continuă creștere al cazurilor de acest gen.

Persoanele în cauză aveau vârste de sub 30 de ani când au cerut pensionarea, pentru că au fost diagnosticate cu depresie sau alte formeasociate. Toate aceste cazuri s-au întâmplat în ultimii doi ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE