Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Provocare, într-un cămin din Iași: „Arată-ne că ai cea mai curată cameră din campus și nu mai plătești tariful la cazare până la finalul anului universitar!”

„Arată-ne că ai cea mai curată cameră din campus și nu mai plătești tariful la cazare până la finalul anului universitar!”. Aceasta este provocarea lansată de Direcția Servicii Studenți a Universitatii Tehnice din Iași. Zeci de tineri s-au apucat de treabă și au amenajat 45 de camere.

În campusul Tudor Vladimirescu din Iași sunt 3.000 de camere de cămin

În campusul Tudor Vladimirescu din Iași, unde sunt cazați studenții Universități Tehnice „Gheorghe Asache”, sunt 3.000 de camere de cămin. Pentru că acestea sunt a doua casă, mulți tineri încearcă să le înfrumusețeze. În plus, la sfârșitul lunii septembrie au fost provocați de Direcția Servicii Studențești să facă cea mai frumoasă cameră, așa ca nu au stat pe gânduri și s-au apucat de treabă.

Nelu Chirițoi, student în anul III la Facultatea Inginerie Electrică: „Am vrut un mediu mai ambiental să învăț, să mă simt eu mai bine și, de ce nu, să și particip la concurs. Mi se pare o inițiativă foarte bună. O reducere a cheltuielilor pentru studenți. Ne ajută să fim mai inovatori, mai muncitori.”

Una dintre camerele aflate în top este a celor doi colegi de cameră, Adrian și Alexandru. Au muncit din greu două săptămâni.

Alexandru Bărgăoanu, student anul II la Facultatea de Construcții și Instalații: „Așezatul era diferit, paturile într-un mod în care tot spațiul părea mult mai mic, pereții albi, tavanul tot așa simplu. Nu-ți dădea nici un sentiment, nimic.”

Nicolae Urdea, student în anul II la Facultatea de Construcții și Instalații: „E frumos așa, că ne dă oportunitatea să facem ceea ce dorim noi. Pe mine, unul, mă face să mă simt ca acasă.”

Și Elisa și-a transformat camera, cu o investiție totală de aproximativ o mie de lei.

Elisa Nistor, studentă anul II la Facultatea Design Industrial: „La început, când am intrat în camera aceasta, era foarte goală, era rece si nu mi-a plăcut, pot spune, vibe-ul și tot de aici, așa că am spus: „Trebuie să fac o schimbare. Trebuie să fac o schimbare, ca atunci când intru în cameră să mă simt bine.”

45 de camere au fost transformate

În total, 45 de camere au fost transformate. Cazarea în campus costă între 160 și 260 de lei. Studenții ar economisi undeva la două mii de lei, în cazul premiului cel mare.

Bogdan Budeanu, directorul Campusului Studențesc Tudor Vladimirescu Iași: „Avem un număr record de înscrieri în acest an. Premiul întâi va însemna cazare gratuită tot anul universitar, premiul al doilea, cazare gratuită până la finalul lunii mai și premiul al treilea, cazare gratuită pe perioada primului semestru.”

Concursul cu cea mai frumoasă cameră din cămin este deja la a cincea ediție. Câștigătorii vor fi anunțați săptămâna viitoare. O comisie le va evalua, iar 15 la sută din notă va reprezenta numărul de like-uri de pe rețelele de socializare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE