Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Provincia din China în care aproape 90% dintre oameni s-ar fi infectat cu COVID-19. Are o populație de cinci ori mai mare decât a României

Aproape 90% dintre locuitorii uneia dintre cele mai populate provincii chineze s-au infectat cu COVID-19, a anunțat un oficial local de rang înalt. China se confruntă cu o explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus, relatează The Guardian.

Kan Quancheng, director al comisiei pentru sănătate din provincia Henan, a precizat că „începând din 6 ianuarie 2023, rata de infectare cu COVID-19 din regiune a ajuns la 89%”.

Provincia chineză Henan are o populație de 99,4 de milioane de locuitori. Datele relevă că aproape 88,5 de milioane de locuitori din această regiune s-ar fi infectat cu COVID-19.

Autoritățile chineze au raportat că pe 19 decembrie 2022 a fost atins un vârf privind numărul persoanelor care s-au prezentat cu simptome de febră în clinicile medicale, iar ulterior a semnalată „o tendință continuă de scădere”.

China și-a deschis duminică granițele, iar decizia s-a numărat printre ultimele prin care autoritățile de la Beijing au renunțat la politica „zero COVID”, pe fondul protestelor izbucnite în decembrie 2022.

Numărul de cazuri de COVID-19 ar putea crește, în condițiile în care China se pregătește să celebreze pe 22 ianuarie noul an lunar. În următoarea perioadă, milioane de oameni urmează să călătorească din marile orașe pentru a-și vizita rudele din zonele rurale, în cele mai multe situații fiind vorba despre vârstnici.

Datele oficiale au arătat că aproape 35 de milioane de persoane au călătorit în China sâmbătă, cu peste 30% mai mulți prin comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Pe 8 ianuarie, China a raportat 5.272 de decese din cauza COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

În schimb, Organizația Mondială a Sănătății a acuzat China că nu raportează datele reale privind cazurile COVID-19. Experții în sănătate estimează că peste un milion de persoane ar putea muri în China din cauza acestei boli

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE