Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste violente în capitala Franței. Sindicaliștii au mobilizat 1,5 milioane de oameni pentru manifestațiile de Ziua Muncii

Publicat de: Euronews

Protestele din Paris s-au soldat cu ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă de 1 mai pentru a protesta, din nou, din cauza reformei pensiilor.

În capitala Franței, un grup compact de manifestanți îmbrăcați în negru au început să scandeze lozinci împotriva forțelor de ordine și să incite la violență.

”La arme” sau ”Toată lumea detestă poliția” au strigat protestatarii. Un alt grup al vestelor galbene a încercat să străpungă cordonul de jandarmi, relatează presa franceză. Mai multe magazine au fost devastate.

Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Incidente s-au înregistrat și la Nantes și Lyon.

Sindicaliștii francezi au mobilizat 1,5 milioane de oameni pentru manifestațiile de Ziua Muncii.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promulgat la mijlocul lui aprilie legea cu privire la reforma sistemului de pensii, care prevede creşterea vârstei de pensionare cu doi ani, după validarea ei de către Consiliul constituţional. După decizia Consiliului constituţional, sindicatele franceze i-au cerut ''în mod solemn'' preşedintelui Macron să ''nu promulge legea'', solicitare ignorată de şeful statului francez, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE