Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Spania, din cauza creșterii prețurilor. Sindicaliștii cer majorarea salariilor

Mii de sindicaliști spanioli au protestat joi în centrul capitalei Madrid, cerând majorarea salariilor pentru a face față creșterii prețurilor și inflației galopante.

Cele două mari sindicate din Spania și-au scos oamenii în stradă, demonstrând cu pancarte pe care era scris mesajul ”Justiție”.

„În condițiile în care în această țară inflația este în creștere, salariile sunt la nivelul de acum trei ani. De aceea am venit. Am venit să ne apărăm drepturile”, spune un protestatar.

Sindicaliștii cer majorarea salariului minim

Sindicaliștii cer ca guvernul și oamenii de afaceri să ajungă la un acord privind majorarea salariului minim pentru a face față inflației galopante. În prezent, salariul minim pe economie este de 1.000 de euro în Spania.

„Am pierdut bani, IPC-ul (indicele prețului de consum -n.red) crește foarte mult și nu există nicio posibilitate ca ei să dea curs solicitării noastre de a compensa pierderile prin reevaluarea salariilor”, spune un alt protestatar.

„Astăzi, din păcate, din cauza situației cu care ne confruntăm, salariile nu ne acoperă nevoile de bază. De aceea ne aflăm aici. Revendicăm majorarea salariilor, precum și implementarea unor drepturi decente pentru toți”, a exprimat o protestatară.

Spania a fost lovită de creșterile globale ale prețurilor, determinate de costurile combustibililor pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Inflația a atins un vârf de aproape 11% în Spania, pentru ca apoi să înceapă să scadă moderat până la 7,3% în octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE