Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ajutor pentru Ucraina: Spania livrează 30 de ambulanțe autorităților ucrainene

Publicat de: Euronews

Şeful diplomaţiei spaniole, Jose Manuel Albares, s-a deplasat miercuri la Kiev, pentru a livra 30 de ambulanţe autorităţilor ucrainene şi a „constata efectele devastatoare ale atacurilor ruse”, a anunţat biroul său de presă, informează AFP, citată de Agerpres.

Ajutor militar suplimentar

Albares „va rămâne întreaga zi în vizită oficială” în capitala ucraineană, unde va livra „un lot de 30 de ambulanţe din partea guvernului spaniol şi va aduce un omagiu victimelor războiului”, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe spaniol. 

„Pe parcursul întregii zile, el va avea diverse întrevederi instituţionale şi va putea constata efectele devastatoare pe care atacurile ruse le-au cauzat oraşului (Kiev) şi localităţilor din jur”, continuă comunicatul.

În fotografii difuzate de minister se poate vedea cum Albares, care a călătorit în timpul nopţii de marţi spre miercuri din Polonia, potrivit biroului său de presă, soseşte în gară la Kiev.

De la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, guvernul spaniol al socialistului Pedro Sanchez a trimis ajutor Ucrainei, în special militar, iar mai recent generatoare de curent electric, în faţa atacurilor ruse împotriva infrastructurilor energetice ucrainene.

Sanchez s-a deplasat el însuşi la Kiev în aprilie, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu guvernul preşedintelui Volodimir Zelenski şi a anunţat un ajutor militar suplimentar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE