Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Prelungirea Ghencea din București. În trei ani s-au finalizat numai 700 de metri dintr-un tronson de 5,6 km

Cetățenii din cartierul prelungirea Ghencea din București au protestat, din nou, nemulțumiti de ritmul în care se derulează lucrările de modernizare în această zonă. În trei ani s-au finalizat numai 700 de metri, iar locuitorii se întreabă când va fi finalizat întregul tronson de 5,6 km. Aceștia au cerut urgentarea modernizării arterei care leagă Cartierul Latin de centrul Capitalei. Acțiunea de protest este a cea de a 14-a în ultimii 8 ani.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au protestat față de ritmul foarte lent de lucru pe șantier și cer Primăriei Capitalei termene clare.

„Avem copii, nepoți la școală. Este infern dimineața și seara și oricând. Să facă o oră și jumătate până la tramvai dimineața?”, spune o femeie.

„Traficul este infernal dimineața, traficul este infernal seara, faptul că o ambulanță ajunge foarte greu în Cartierul Latin, mijloacele de transport în comun fac dimineața câte o ora”, a spus o protestatară.

„Se lucrează într-un ritm mult prea lent doar pe primul tronson. Între Brașov și Râul Doamnei se lucrează de 4 ani pe 700 de metri! Mai sunt încă 5 km de lucrat pâna la Pasajul Domnești și ne gândim cu groază că vor mai lua alți 20 de ani!”, a menționat Delia Mihalache, organizatoarea protestului.

Primarul Sectorului 6, la protest

Modernizarea străzii prevede lărgirea la două benzi pe sens plus linie de tramvai pe mijloc, piste de biciclete, trotuare și Park&Ride lângă Șoseaua de Centură. Printre protestatari a fost și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Acesta i-a propus Primarului Capitalei mai multe soluții. Nicusor Dan i-ar fi promis edilului de la Sectorul 6 că pana vinerea viitoare va stabili care este soluția pe care o acceptă.

„Am zis ca într-o primă fază trebuie să fie scos tramvaiul din proiect pentru că nu sunt bani. Nu sunt bani și de tramvai. Dacă se lucrează la tramvai eu nu cred că în următorii patru ani va fi Prelungirea Ghencea gata. Dacă se lucrează la tramvai și nu sunt puse în conservare lucrările se va lucra degeaba și se vor pierde bani”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Deocamdată singurul tronson pe care se lucrează este cel început în 2019 în mandatul fostului primar, Gabriela Firea. Lucrările au fost oprite în 2020 și reluate în 2021 pe aceeași porțiune de 700 metri dintre Str. Brașov si Str. Răul Doamnei. La capătul Prelungirii Ghencea se află Pasajul Domnești, care ar urma să fie inaugurat pe 15 noiembrie. Acesta va ajuta la fluidizarea traficului în zona Centurii, întrucât șoferii care tranzitează acum acel tronson stau și câte 45 de minute în trafic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE