Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestatarii au luat cu asalt Bursa din Paris. Lucrătorii feroviari sunt în grevă din cauza legii pensiilor

Protestatarii francezi au luat cu asalt sediul Bursei din Paris. Traficul feroviar a fost blocat din cauza grevei. Sindicaliștii continuă manifestațiile împotriva legii pensiilor, în timp ce președintele Macron a fost întâmpinat cu huiduieli în turneul pe care-l face în țară.

Protestatarii au forțat intrarea în sediul Bursei din Paris, purtând pancarte și torțe. Oamenii au cântat și au scandat lozinci împotriva reformei pensiilor. Legea care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani a fost deja promulgată de președintele Emmanuel Macron, care a argumentat că sistemul nu mai este sustenabil.

Tot în Paris, zeci de muncitori au aprins focul în Gara Lyon.

Fabien Villedieu, lider sindical: Nimeni nu mai crede că nu sunt bani. Franța nu a fost niciodată atât de bogată, multinaționalele din Franța nu au fost niciodată atât de bogate. Problema este distribuirea acestei bogății. Deci trebuie să mergem și să găsim acești bani acolo unde sunt, în buzunarele șefilor de la bursă, pentru a finanța sistemul de pensii și sistemul asigurărilor sociale.

Sindicatele au făcut apel la proteste în toată țară, în pofida încercării lui Macron de a calma tensiunile.

Fabien Villedieu, lider sindical: Vrem să arătăm că mobilizarea continuă. Nu vom permite sub nicio formă ca această reformă să treacă.

În timp ce capitala este zguduită din nou de proteste, președintele Macron se află într-un turneu prin țară

În Alsacia a fost primit cu huiduieli, oamenii cerându-i demisia. Șeful statului s-a deplasat apoi în sudul Franței, unde s-a întâlnit cu elevii de la un liceu din Montpellier.

Sindicaliștii pregătesc un nou protest de amploare chiar de Ziua Muncii, pe 1 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE