Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discursul lui Macron a fost considerat ”inutil” de către francezi. Sindicatele anunță noi manifestații generale

Discursul președintelui Emanuel Macron de seara trecută a inflamat și mai mult spiritele sindicaliștilor francezi. La Paris au fost din nou proteste violente, iar poliția a intervenit în forță pentru a dispersa manifestanții. Un alt miting de amploare împotriva reformei pensiilor este programat pentru 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii.

Un plan pentru a repune Franța pe picioare

În discursul său către națiune, Macron a apărat controversata reformă a pensiilor și a promis că va elabora un plan coerent pentru a repune Franța pe picioare în următoarele 100 de zile.

”Modificările erau necesare pentru a garanta pensii tuturor și pentru a produce mai multă bogăție pentru națiunea noastră. Răspunsul nu putea consta în scăderea pensiilor sau în creșterea taxelor sociale pentru cei care muncesc. De asemenea, nu puteam continua fără să facem nimic, deoarece deficitele ar fi crescut, la fel ca și datoria generațiilor viitoare,” a explicat Emmanuel Macron, președintele Franței.

Munca, progresul social, justiția și statul de drept: acestea sunt cele "trei căi" anunțate de Macron pentru a consolida  societatea. Pe de altă parte, reprezentanții sindicatelor spun că discursul președintelui a fost inutil și nu va reuși să tempereze furia din societate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE