Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discursul lui Emmanuel Macron, întrerupt de protestatari la Haga. Oamenii l-au numit ”Președinte al violenței și ipocriziei”

Președintele francez, Emmanuel Macron a avut parte de momente tensionate la Haga. Discursul său despre viitorul Europei a fost întrerupt de un grup de protestatari, care i-au reproșat, printre altele, modul cum a răspuns protestelor din Franța față de reforma pensiilor. Oamenii au venit cu un banner pe care scria: ”Președinte al violenței și ipocriziei”.

Așa a fost întâmpinat președintele Franței la teatrul din Haga, unde și-a susținut discursul despre necesitatea unei Europe suverane. Nu a fost singurul moment în care Emmanuel Macron a fost pus în dificultate. Când și-a apărat măsurile, a stârnit râsul celor din sală.

Emmanuel Macron, președintele Franței: ”Noi facem o reformă a pensiilor. Nu știu dacă toată lumea știe despre asta. Însă pentru că...Astăzi... Această reformă este complexă. Avem un regim special pentru anumite categorii, care nu se justifică și care trebuie eliminat. Nu sunt sigur că plătitorii de taxe din Țările de Jos vor accepta ca noi să finanțăm un model social îndelungat în Franța pe banii contribuabililor europeni.”

Emmanuel Macron se află într-o vizită de stat de două zile în Țările de Jos, prima a unui președinte francez în ultimii 23 de ani. El a fost întâmpinat de regele Willem-Alexander, s-a întâlnit cu un grup de parlamentari și a depus o coroană de flori la un monument național din centrul istoric al Amsterdamului.

Vizita vine pe fondul protestelor masive din Franța față de reforma care crește vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Dar și după declarațiile controversate ale liderului de la Paris, care, abia revenit de la Beijing, a susținut că Europa nu trebuie să se lase atrasă într-un conflict care nu este al ei, referindu-se la tensiunile dintre China și Taiwan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE