Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fotograful și artistul stradal francez JR a organizat un protest față de regimului iranian

Sute de persoane din New York au participat la protestul organizat de fotograful și artistul stradal francez JR față de regimului iranian.

Mulțimea s-a adunat pe Insula Roosevelt pentru a sta alături de un portret al Iraniencei Nika Shahkarami. În vârstă de 16 ani, Nika Shahkarami a decedat după ce a participat la o demonstrație în Teheran.

"Sunt atât de fericit că JR a fost vocea noastră", a declarat un iranian care a călătorit din New Jersey. "Cred că este important ca artiștii din afara (Iranului) să fie vocea oamenilor".

"În calitate de artiști, ne întrebăm adesea cum putem ajuta cauze care sunt atât de juste și care, într-un fel, îi preocupă pe mulți oameni din întreaga lume, multe femei din întreaga lume, mai ales în acest moment în Iran", a spus JR.

Artistul francez a explicat că mătușa lui Nika a fost cea care i-a trimis portretul.

"Imaginile cu Nika au fost șterse de pe rețelele de socializare. Dar a însemnat foarte mult pentru familie să folosim această fotografie.”

Roudabh Riggs, președinta Fundației "The Woman Life Freedom in Iran", a declarat că obținerea sprijinului public este esențială pentru a aduce o schimbare.

"Aici, în SUA, ne ajutăm de libertate și încercăm să amplificăm vocea iranienilor. Și, știți, să încercăm să influențăm opinia publică de aici. Astfel, ei pot împinge guvernul și pot opri acest regim."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE