Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest în Londra. Două activiste de mediu octogenare au vrut să spargă vitrina care protejează copia unui document istoric

Două octogenare au încercat să spargă o vitrină care protejează copia unui document istoric expus la biblioteca națională a Regatului Unit. Au lovit cu o daltă și un ciocan carcasa de sticlă până au fost oprite de angajații bibliotecii. Ambele au fost arestate, a anunțat poliția din Londra. 

Sue Parfitt, în vârstă de 82 de ani, și Judy Bruce, în vârstă de 85 de ani spun că sunt activiste climatice și critică atitudinea  guvernului britanic privind combaterea schimbărilor climatice. Una dintre ele este fostă profesoară de biologie.

Protestatarele au încercat să spargă vitrina de sticlă care protejează o copie a „Magna Carta”, document emis în Anglia în 1215 și considerat unul dintre textele fondatoare ale democraţiei moderne.

”Acest document celebru se referă la statul de drept şi la opoziţia faţă de abuzul de putere. Guvernul nostru îşi încalcă propriile legi privind schimbările climatice”, a spus o protestatară. 

Protestatarele nu au spart vitrina, dar sticla a fost avariată ușor și documentul istoric a rămas intact. Ele fac parte din organizația ecologistă „ Just Stop Oil” care a condus și alte proteste ce au vizat opere de artă celebre și clădiri publice. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE