Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest cu mii de persoane la Tel Aviv, pentru eliberarea ostaticilor Hamas: "Negociază acum, demisionează mai târziu"

Mii de oameni au protestat sâmbătă seara la Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilor israelieni deținuți de gruparea Hamas, informează dpa, potrivit Agerpres.

Au fost exprimate, de asemenea, critici puternice la adresa prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu şi solicitări pentru organizarea de alegeri.

Protestatarii purtau bannere şi pancarte pe care scria "Negociază acum, demisionează mai târziu".

Tatăl unuia dintre ostaticii israelieni a criticat faptul că supravieţuirea guvernului pare să fie mai importantă decât ostaticii. El a cerut guvernului să fie de acord cu o încetare a focului în schimbul eliberării ostaticilor.

Israelul nu trimite o echipă la negocieri, la Cairo

Televiziunea israeliană Kan, citând un reprezentant al guvernului, a raportat că Israelul nu trimite deocamdată o echipă la negocierile la Cairo. Israelul va trimite o delegaţie în Egipt doar după ce Hamas răspunde la propunerea de acord, potrivit ştirii.

"Netanyahu încearcă din nou să torpileze singura şansă pe care o avem de a salva ostaticii", se arată într-o declaraţie a rudelor ostaticilor.

O ofensivă israeliană în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza ar fi o "condamnare la moarte" pentru ostatici, a subliniat fratele unui bărbat deţinut în Gaza.

Netanyahu nu poate rămâne prim-ministru "cu sângele a 132 de ostatici pe mâini".

Liderul opoziţiei, Yair Lapid, a spus că guvernul ar trebui să trimită o echipă de negocieri la Cairo chiar în noaptea aceea "şi să îi spună să nu se întoarcă fără un acord".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE