Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Minorii ar putea călători neînsoțiți cu avionul

Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani ar putea călători neînsoțiți în străinătate. Parlamentarii dezbat marți un proiect care le-ar permite tinerilor sa iasă din țară, cu ajutorul unei declarații.

Care este scopul acestui proiect?

Minorii care au împlinit cel puțin vârsta de 16 ani vor putea călători neînsoțiți în străinătate. Ei vor putea face acest lucru în baza unei declarații notariale, în care părinții sau reprezentații legali vor trebui să menționeze destinația minorului, perioada pe care acesta o va petrece în străinătate și scopul vizitei.

Acest proiect inițiat de PNL și UDMR vine în sprijinul familiilor unde părinții sunt plecați la muncă în străinătate, iar copiii rămân în țară. Prin acest proiect, dacă va fi promulgat, copiii vor putea pleca să viziteze părinții fără să mai fie însoțiți.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat și intră în dezbatere în Comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Pentru a intra în vigoare legea trebuie să treacă și de Camera Deputaților și să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Inițiatorii se mai bazează pe faptul că o asemenea lege mai există și în alte state europene și minorii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot călători neînsoțiți, între diferite state.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE