Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină

Mediile s-ar putea încheia doar cu două note la fiecare disciplină, este noul proiect publicat marți seară de Ministerul Educației.

Mai mult decât atât, în document se precizează că situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ.

Măsura a fost luată în contextul grevei profesorilor care a început pe 22 mai și care încă pare că nu are nicio finalizare.

Mesajul transmis de Ministerul Educației

”În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:

  • În anul școlar 2022 - 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.
  • În anul școlar 2022 - 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.”, este comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Totodată, Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației, a declarat pentru Euronews România că există două posibile scenarii pentru examenul de Bacalaureat.

Dacă greva se încheia până la sfârșitul săptămânii, probele vor începe normal. În caz contrar, există posibilitatea echivalării probelor de competențe.

Prima probă scrisă este programată pentru 26 iunie și nu se plănuiesc schimbări ale calendarului deja stabilit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE