Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prognoză meteo. ANM anunță vreme de vară în weekend, cu temperaturi de peste 25 de grade

Vom avea parte de un weekend cu temperaturi de vară, anunță meteorologii. Temperaturile vor ajunge și până la 28 de grade Celsius în anumite zone ale țării.

Vorbim de maxime nemaiîntâlnite în ultimii 5 ani, susțin meteorologii. De exemplu, luni ar putea fi depășită maxima absolută înregistrată în București, care a fost de 29 de grade, pe 30 martie 1947.

Temperatură de vară, la finalul lui martie

”În acest weekend vom înregistra valori de vară, adică vom depăși acel prag al unei zile de vară de 25° cam în toată țara.

Astăzi, într-adevăr, vom avea maxime între 15° în depresiuni și spre 24-25° în partea de sud a țării, dar mâine și poimâine, cam în toate regiunile, vom atinge și depăși acel prag al unei zile de vară 24. 25° mai puțin în zona litoralului, unde rămâne influența apei mării.

Acolo vor fi maxime un pic mai scăzute, 15, cel mult 20° iar pentru duminică, când este și paștele Catolic, practic așteptăm în Câmpia Română maxime de 27-28° chiar inclusiv în zona Capitalei.

Și asta pentru că la acest sfârșit de săptămână vorbim de un cer mai mult senin. Sfârșitul lunii martie vine cu aceste temperaturi spectaculoase. Într-adevăr, oricum suntem aproape cumva de recordurile maxime absolute, care sunt undeva pe la 32° deci ne apropiem cu acele 27-28.

Probabil că vom vorbi de recorduri zilnice la câteva stații meteorologice pentru acest sfârșit de săptămână, dar lunare, încă suntem un pic departe, dar oricum e spectaculoasă această încălzire.

Asemenea temperaturi care vor tin despre 27-28° cel puțin ultimii cinci-zece ani, nu-mi aduc aminte.

Mă tem că această încălzire foarte mare, cu siguranță va deschide toți copacii, toată natura și din păcate, în luna aprilie cu siguranță mai putem avea intervale cu pătrundere și temperaturi foarte scăzute, care pot influența, din păcate, din nou, agricultură.”, a declarat Mihai Timu, ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE