Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Problema drogurilor, una de securitate națională. Ministrul Justiției anunță suplimentarea posturilor de procurori DIICOT

Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în Statele Unite. Declarația aparține ministrului Justiției, Alina Gorghiu, care anunță că va crește numărul procurorilor care lucrează la DIICOT. Între timp, oamenii legii au destructurat o grupare infracțională care a transportat 186 de kg de heroină prin Portul Constanța, cu o valoare de 3,5 milioane de euro. Joi, subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi dezbătut în cadrul CSAT.

România, teritoriu de tranzit pentru droguri

Ministrul Justiției a invocat un raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. Documentul arată că, în 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri, alături de terorism, vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din Statele Unite.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: ”Cel mai important aspect din raport este că SUA văd tematica drogurilor ca cel mai important atac la securitatea internă. Și la noi, problema traficului și consumului de droguri este una de sănătate publică și siguranță națională.”

Problema consumului de droguri în rândul tinerilor din România va figura, joi, pe agenda ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării. 

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: ”Adolescenții încep să vadă de la 10-12 ani ce înseamnă consumul de droguri. Nu vreau să mă gândesc ce va urma în România dacă nu vom lua aceste măsuri.”

Între timp, DIICOT a anunțat că o grupare specializată în traficul de heroină a fost destructurată în urma unei acțiuni de durată. Rețeaua era formată din români şi străini, coordonaţi de un turc stabilit în țara noastră, iar drogurile ajungeau în Ucraina prin Portul Constanța. 186 de kg de heroină au fost descoperite ascunse în transporturi de curmale, valoarea estimată a capturii fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE