Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Charles, implicat într-un nou scandal. Presa scrie că ar fi luat bani de la familia lui bin Laden

Prințul Charles al Marii Britanii se confruntă cu mai multe întrebări legate de organizațiile sale caritabile, după ce un ziar a relatat că unul dintre fondurile sale a acceptat o donație de 1 milion de lire sterline de la rudele lui Osama bin Laden, conform Euronews.com.

The Sunday Times a relatat că Fondul de caritate al prințului de Wales a primit banii în 2013 de la Bakr bin Laden, patriarhul marii și bogatei familii saudite, și de la fratele său Shafiq. Ambii sunt frați vitregi ai fostului lider al-Qaida, care a fost ucis de forțele speciale americane în Pakistan în 2011. Ziarul a precizat că consilierii l-au îndemnat pe moștenitorul tronului să nu accepte donația.

Purtătorii de cuvânt ai prințului resping acuzațiile

Biroul lui Charles de la Clarence House a contestat acest lucru, dar a confirmat că donația a fost făcută. Acesta a declarat că decizia de a accepta banii a fost luată de administratorii organizației caritabile, nu de prinț, și că „s-a luat o măsură amănunțită de precauție în acceptarea acestei donații”.

Președintele fondului, Ian Cheshire, a declarat, de asemenea, că donația a fost agreată „în totalitate” de cei cinci administratori de la momentul respectiv și că „orice încercare de a sugera contrariul este înșelătoare și inexactă”.

Fondul caritabil al Prințului de Wales a fost înființat în 1979 pentru „a transforma vieți și a construi comunități durabile” și acordă granturi pentru o mare varietate de proiecte în Marea Britanie și în întreaga lume.

Charles, în vârstă de 73 de ani, s-a confruntat cu o serie de reclamații privind funcționarea organizațiilor sale caritabile. Luna trecută, Sunday Times a relatat că a acceptat saci cu bani care conțineau 3 milioane de dolari de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, fostul prim-ministru al Qatarului.

Poliția londoneză investighează în prezent o acuzație separată potrivit căreia persoane asociate cu o altă organizație caritabilă a prințului, Fundația Prințului, s-au oferit să ajute un miliardar saudit să obțină onoruri și cetățenie în schimbul unor donații. Clarence House a declarat că Charles nu a avut cunoștință de nicio astfel de ofertă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE