Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințesa Norvegiei renunță la îndatoririle Casei Regale. Se va dedica iubitului șaman care pretinde că a înviat din morți

Scandal în casa regală a Norvegiei. Prințesa Martha a rămas fără privilegiile regale după ce acum câteva luni s-a logodit cu un guru spiritual de la Hollywood, autoproclamat șaman. 

Martha își va păstra titlul de prințesă

Prințesa norvegiană Martha renunță la îndatoririle și privilegiile regale pentru a se axa pe afacerea de medicină alternativă pe care o conduce împreună cu logodnicul ei Durek Verrett, a anunțat casa regală. Cu toate acestea, Martha își va păstra titlul de prințesă. Regele Harald și regina Sonja au acordat marți un interviu după apariția comunicatului în care se menționa că prințesa și-a îndeplinit îndatoririle cu căldură, grijă și angajament profund.

„După o perioadă cu multe întrebări despre mine și rolul logodnicului meu, am decis că nu voi mai îndeplini atribuțiile oficiale pentru Casa Regală. Iau această decizie după ce m-am consultat cu părinții mei, cu regele și regina,  dar și  cu familia, pentru a aduce pace în jurul casei regale,” a declarat Martha Louise, prințesa norvegiană.

Durek Verrett, un guru spiritual care spune că a înviat din morți

Relația prințesei în vârstă de 51 de ani cu Durek Verrett, un guru spiritual de la Hollywood, a provocat un adevărat scandal în Norvegia. Asta mai ales după ce „șamanul din a șasea generație” a sugerat în cartea sa Spirit Hacking că și cancerul este o alegere. De asemenea, acesta vinde un medalion pe site-ul său pe care-l numește „Spirit Optimizer” și despre care susține că l-a ajutat să depășească Covid-19.

Prințesa Märtha Louise s-a logodit Durek Verrett în 2019. Anunțul căsătoriei a fost făcut pe pagina sa de Instagram, iar criticile nu au întârziat să apară. Cuplul a atras un val de reacții negative, Durek Verrett fiind adesea descris ca un șarlatan, un escorc și un adept al teroiilor conspirației.

Durek Verrett spune că este „Șamanul din a șasea generație. Acesta a susținut că a înviat din morți și că a prezis atentatul din 11 septembrie din Statele Unite, cu doi ani ca acestea să aibă loc, potrivit BBC.

Pe site-ul său, el se descrie ca fiind un „vizionar pentru „Epoca de acum”” care „demistifică spiritualitatea”. El a spus că munca lui le-a influențat pe actrițele Gwyneth Paltrow și Nina Dobrev.

Un sondaj publicat în septembrie a constatat că doar 13% dintre norvegieni au considerat că Prințesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte Familia Regală în sarcinile oficiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE